Finale avond 2023/24

Feestelijke finaleavond in The Beach

 

Op vrijdag 17 november vond de finale-avond van de Onderneming van het Jaar verkiezing plaats. Alle gasten werden ontvangen in een feestelijk aangeklede hal van The Beach Aalsmeer waar de avond startte met een spetterende openingsact. Hierna nam de host van deze avond, Katelijne van Otterloo het woord om de avond in te luiden. Zodat uiteindelijk bekend kon worden waar het allemaal om draaide: de winnaars van de verkiezing Onderneming van het Jaar 2023-2024.

Starter van het Jaar

De drie finalisten in de categorie Starter: The Tuk Truck, STOER Bikes en Vesela Pani Ukrain Food werden als eerste op het podium ontvangen. Na een korte presentatie van hun bedrijven door middel van professionele foto’s op het grote scherm en na het beantwoorden van vragen die Katelijne en leerlingen van Yuverta hen stelden, was het moment daar om de winnaar bekend te maken. Er was luid tromgeroffel en toen bleek dat STOER Bikes was verkozen tot Starter van het Jaar 2023-2024. Thomas en Joeri Visser namen de prijs trots van jurylid Jan de Groot in ontvangst.

ZZP’er van het Jaar:

Vervolgens waren de ZZP’ers aan de beurt: de finalisten Beautysalon Moments, Thee & Kaart en De Helpende Hand. Ook van hen waren er prachtige foto’s gemaakt. En ook voor hen waren er vragen van Katelijne en de leerlingen van Yuverta. Maar toen kwam het beslissende moment en na het tromgeroffel werd bekend dat de award voor ZZP-er van het Jaar 2023-2024 zou worden uitgereikt aan Tess Tegelaar van Beautysalon Moments.

MKB Midden/ Klein:

Voor de uitreiking van de award voor het MKB Midden/ Klein betraden finalisten Studio Casco Interiors, Bart Brugman en The Bright Shine het podium. De drie ondernemingen werden geïntroduceerd met een video die speciaal voor deze gelegenheid door de organisatie van de verkiezing was gemaakt. Zo kreeg het publiek een goed “kijkje achter de schermen”.  Van deze drie finalisten werd Bart Brugman door de jury als winnaar verkozen. Bart Brugman zelf nam de prijs trots van wethouder Sven Spaargaren in ontvangst. Helaas alleen, want mede-ondernemer en zoon Ben was helaas ziek.

MKB Groot:

Na een korte onderbreking voor de pauze en wederom een opzwepende act, was het tijd voor de volgende serie uitreikingen. De finalisten voor de categorie MKB Groot: Koninklijke De Vries Scheepsbouw, Vooges Brood- en banketbakkerij en Renault Nieuwendijk werden op het podium gevraagd. Na een mooie compilatie van de bedrijfsvideo’s die deze bedrijven waren gemaakt, maakte de Jury bekend wie met het Flora beeldje – de award voor de winnaar in de categorie MKB groot – naar huis mocht gaan. De vreugde was groot bij Joost, Roderick en Tom de Vries van Koninklijke De Vries Scheepsbouw dat deze eer aan hen was toebedeeld.

Innovatieprijs

De jury maakte bekend dat de innovatieprijs dit jaar niet zou worden uitgereikt. In plaats daarvan werd de prijs uitgereikt aan de ‘Ondernemer van het Jaar 2023-2024’: een prijs voor de prestaties van de ondernemer zelf. De jury was zo onder de indruk van de ondernemerskwaliteiten van Jasper Engel van Vooges Brood- en banketbakkerij, dat hij dit jaar met deze primeur naar huis mocht!

Publieksprijs

Het publiek bepaalt wie winnaar is van de Publieksprijs. In de weken voorafgaand aan de finaleavond, mocht iedereen zijn stem uitbrengen op alle deelnemers aan de verkiezingen. De bekendmaking van de winnaar was een spektakel op zich. Eerst werd de top 10 bekend gemaakt, vervolgens de top 3. De uiteindelijke winnaar werd onthuld tijdens een spectaculaire LED POI show en bleek Studio Casco Interiors te zijn. Carla Gerritsen en Liselotte Filippo namen de pretentieuze prijs dankbaar in ontvangst.

Het was een fantastische avond. Alle deelnemers, finalisten, sponsoren, juryleden en gasten, heel hartelijk bedankt voor jullie inbreng, medewerking en enthousiasme. En om alles nog eens rustig na te kijken, hieronder nog een aftermovie van de avond.