Bron: Rijksoverheid
De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is al enkele keren aangepast. Op 28 februari is de regeling gepubliceerd in de Staatcourant. Dit betekent dat alle voorwaarden van de regeling definitief zijn. Ook is nu zeker dat TEK opent op 21 maart 09:00 uur.
Belangrijk om te weten is dat de Europese Commissie wel nog akkoord moet geven op de regeling.
Hoe bereid je je voor?
De regeling is open van 21 maart 09:00 uur tot en met 2 oktober 17:00 uur. Wil je TEK aanvragen? Bereid jouw aanvraag dan voor. Controleer of je aan de voorwaarden voldoet. Regel jouw inlog. En geef je op voor het webinar over TEK.
TEK aanvragen
Vraag TEK aan van 21 maart 2023 9.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023. Dit zijn de belangrijkste voorwaarden:
• Jouw onderneming is energie-intensief: minimaal 7% van uw omzet bestaat uit energiekosten (energie-intensiteitseis).
• Je hebt een mkb-onderneming. Controleer dit via de mkb-toets.
• Jouw bedrijf is in Nederland gevestigd en is uiterlijk op 31 december 2022 ingeschreven bij KVK.
• Je hebt een zakelijk energiecontract op naam van jouw bedrijf.
Inloggen met eHerkenning of DigiD
Vanaf 21 maart 09:00 uur vind je een aanvraagknop op de pagina Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) Rijksoverheid. Je logt in via eHerkenning niveau 3 met machtiging ‘RVO diensten op niveau eH3’ (of hoger) nodig. Ben je een zzp’er of heb je een eenmanszaak? En ben je als eigenaar geregistreerd bij KVK? Dan mag je ook inloggen via DigiD.
Let op: eHerkenning of DigiD aanvragen duurt enkele dagen.
TEK-Webinar 14 maart
Heb je vragen en wil je meer weten over de TEK-regeling? Op 14 maart 2023 van 10:00 tot 11:00 uur vertelt Rijksoverheid je meer over TEK tijdens hun webinar. Wil je meer weten over de voorwaarden, hoe je aanvraagt en hoe het proces verloopt? Lees meer en meld je aan voor het webinar via deze link.
Hoe verder na TEK?
TEK is tijdelijk. De regeling kan je wat lucht geven om jouw bedrijf toekomstbestendig te houden. Misschien kun je zelfs een deel van de tegemoetkoming besteden aan verduurzamen van jouw bedrijf. Zo verlaag je structureel jouw energieverbruik of wek je voor een deel jouw eigen energie op. Je vindt er meer informatie over op de pagina Hulp bij hogere energiekosten voor ondernemers.