Meld nu jouw bedrijf aan voor MVO Monitor Aalsmeer 2022!

26 oktober 2022 | Actueel

Dinsdag 25 oktober kregen 70 leerlingen van de Businessklas van Yuverta mavo Aalsmeer een bijzondere opdracht in ontvangst in het gemeentehuis van Aalsmeer. Met deze opdracht gaan de leerlingen in kaart brengen hoever de Aalsmeerse economie is met maatschappelijk ondernemen onder de Aalsmeerse bedrijven voor de jaarlijkse MVO Monitor Aalsmeer. Het doel van de MVO Monitor Aalsmeer is om de vergroening van de Aalsmeerse economie te volgen en te stimuleren. Dit is ontwikkeld door het MVO Platform Aalsmeer en Yuverta mavo Aalsmeer.

Ieder schooljaar bezoekt een nieuwe lichting leerlingen verschillende bedrijven en zoomen zij in op actuele thema’s rond People, Planet en Prosperity en brengen de CO2 voetafdruk in kaart door middel van het softwarepakket SmartTracker. Het bezochte bedrijf krijgt een eigen rapport met analyse, bevindingen en aanbevelingen, deze blijven anoniem. Vervolgens wordt door het MVO Platform Aalsmeer de resultaten geanonimiseerd op branche- en gemeenteniveau ‘opgeteld’ en geanalyseerd. Hierdoor ontstaat er een uniek beeld van de ontwikkelingen van de Aalsmeerse economie rond MVO en waar de uitdagingen liggen.

Wil je met jouw bedrijf meedoen aan MVO Monitor Aalsmeer 2022?

Meld jouw bedrijf hier aan. Deelname is gratis! De gesprekken met de leerlingen van Yuverta mavo Aalsmeer vinden plaats in de weken 46, 47 en 48 op locatie.

Wat wordt er van jouw bedrijf gevraagd?

Een uurtje voor het interview met de leerlingen om hen van informatie te voorzien en de voorbereidingstijd voor het verzamelen van gegevens over energie- en brandstofverbruik en afvalproductie.

Wat levert dit op voor jouw bedrijf?

Door mee te doen aan dit project krijg je er als bedrijf waardevolle informatie voor terug over de CO2 voetafdruk van het bedrijf en hoe jullie vorderen met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit kan je helpen om eigen MVO doelstellingen te stellen of aan te scherpen en concrete maatregelen te formuleren. Hierdoor help je de leerlingen met het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden.