Specifieke hulp aan individuele ondernemers

Hulp voor ondernemers met problemen

Als ondernemer wil je graag je bedrijf op orde krijgen en houden. Een goede administratie, een financieel plan, een gedegen bedrijfsplan, rekeningen en belastingen op tijd kunnen betalen en eventuele administratieve achterstanden of schulden wegwerken. Kortom overzicht en controle! Maar wat doe je als de situatie anders is en je als ondernemer hiermee problemen hebt?

Vanuit Nieuw Ondernemend Aalsmeer en in samenwerking met de gemeente Aalsmeer wordt er sinds september 2021 gratis hulp geboden voor ondernemers die financiële problemen hebben, problemen om de gewenste omzet te halen of administratieve achterstanden en wordt er ondersteuning gegeven voor ondernemers die een nieuw bedrijfsplan nodig hebben, ondernemers die een doorstart willen maken of juist hun bedrijf willen beëindigen.

Trajectmanagers bieden je de hulp

Kirsten Verhoef en enkele anderen hebben de opleiding gevolgd voor trajectmanager bij de organisatie Over Rood. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie die ondernemers helpt om hun problemen op te lossen en te zorgen voor een financieel gezonde toekomst. Zij zijn hierdoor optimaal uitgerust om ondernemers in Aalsmeer en Kudelstaart te helpen.

De begeleiding kan op verschillende manieren worden ingezet. Na een analyse van de situatie wordt er samen met jou als ondernemer gekeken wat de juist prioriteiten zijn en een gedegen plan gemaakt. Tevens wordt er gekeken of er inzet van specialisten, ervaringsdeskundigen en professionele coaches nodig is. Vervolgens start een traject waarbij in stappen de mogelijkheden en oplossingen voor de verschillende problemen worden bekeken. De uiteindelijke keuze is altijd aan jou, de ondernemer, want het gaat tenslotte over jouw bedrijf en jouw ondernemerschap. Maar de trajectmanagers helpen je een weg te vinden in de ingewikkelde situatie waarin je zit. In dit traject zal je ook geregeld een spiegel worden voorgehouden, dit zodat je onder andere inzichten krijgen in je valkuilen, talenten en drijfveren. Je wordt geholpen tot je alles op orde hebt.

Jouw persoonlijke traject

Geen enkel traject loopt hetzelfde. Aan iedereen wordt er hulp geboden en er is geen wachttijd. Als eerste wordt er een vrijblijvend gesprek met een van de trajectmanagers ingepland. Samen bepaal je de doelen van je traject. En wat er als eerste moet gebeuren. De trajectmanager helpt je op weg en houdt contact met je. Je bespreekt samen met vaste regelmaat hoe het gaat. Waar je tegenaan loopt. Waar je hulp nodig hebt, wat er juist goed gaat en wat de plannen zijn voor de komende weken.

De diverse specialisten die kunnen worden ingezet, kunnen je helpen bij het maken van de soms lastige keuzes. Zij kennen de voor- en nadelen van alle verschillende regelingen en wetten en weten aan welke voorwaarden je moet voldoen.

De eerste stap

De allereerste stap zet je zelf. Door te bellen of te mailen naar Nieuw Ondernemend Aalsmeer. Telefonisch: 0297-366182 of per mail: info@nieuwondernemendaalsmeer.nl

Waarna er een afspraak zal worden gemaakt voor het vrijblijvende eerste gesprek.