Aftreden Robert van Rijn

20 maart 2023 | Actueel

Met verbijstering hebben we afgelopen donderdag kennisgenomen van de crisis die zich ontvouwde in de raadzaal van het gemeentehuis in Aalsmeer. Nieuw Ondernemend Aalsmeer betreurt de situatie en het verlies van een boegbeeld, Robert van Rijn.

We hebben het afscheid moeten accepteren van een wethouder met een groot hart voor Aalsmeer en Kudelstaart, de burgers, de gevestigde ondernemers, startende ondernemers en de vele economische en sociale belangen die onze prachtige gemeente kent zowel op het water als land.

We kennen hem niet alleen van zijn rode telefoon op zijn bureau, zijn passie voor defensie historie maar bovenal vanwege zijn grote inzet voor de burgers en ondernemers. Tijdens de coronacrisis was hij diegene die contact hield met de ondernemers, altijd zijn steun en waardering uitsprak tijdens een telefoongesprek of een videocall. Hij is er niet alleen in goede tijden waar we het glas konden heffen, maar hij was er ook in onze moeilijke tijden. Dat is wat een kampioen onderscheid van een volger. Een ware ‘soldaat’ voor de economie van Aalsmeer en Kudelstaart. Zeer nauw betrokken bij de ontwikkeling van trajecten voor de startende- en gevestigde kleine- en grote ondernemers. NOA pakt in 2023 en 2024 goed door met de vele projecten, events, sessies en meer. Hier was Robert van Rijn zeer nauw bij betrokken en dat moeten we nu missen. Aalsmeer behoort bij de meest ondernemende gemeenten van Nederland, met ca 4.000 bedrijven tussen haar 33.000 inwoners. We wonen, werken en leven in een gemeenschap waar hard, slim en eerlijk werken de fundering heeft gelegd voor deze sterke economie. Maar hier hoort ook de juiste steun bij, de steun van een krachtige gemeente. Steun met dezelfde normen en waarden. Die waren er altijd bij Robert van Rijn en zijn team. Wij hopen als NOA dat zijn opvolger met dezelfde passie en kracht zijn of haar schouders onder de economische- en sociale belangen zal zetten.

Wij willen Robert bedanken voor zijn jarenlange inzet, daadkracht en passie en wensen hem veel succes toe in het verdere verloop van zijn carrière. Wij willen de wens en noodzaak uitspreken richting het college en raadsleden dat het belang van een wethouder als Robert van Rijn cruciaal is. Wij hopen dat zij zorg dragen voor een waardige vervanger waar NOA, de ondernemers, de burgers en omgeving trots op kunnen zijn.

Robert, bedankt!

Nieuw Ondernemend Aalsmeer,

Het bestuur