Finale-avond verkiezing Onderneming van het Jaar 2021

Home » OvhJ » Finale-avond verslag

Finale-avond Onderneming van het Jaar verkiezing

Op vrijdag 12 november vond de finale-avond van de Onderneming van het Jaar verkiezing plaats.

Nadat bij binnenkomst de QR-codes waren gescand, werden de gasten ontvangen in een feestelijk aangeklede hal van The Beach Aalsmeer met tafels waaraan iedereen plaats kon nemen. De avond startte met een spetterende opening van Drumboost en een warm welkom door de host van deze avond, Katelijne van Otterloo.

Vier categorieën

De drie finalisten in de categorie Starter: Nieuwe Koers Zeilvermakerij, Lunchlokaal De Drukker en Eetcafé de Zwarte Ruiter, werden als eerste op het podium ontvangen. Na een korte presentatie van hun bedrijven door middel van de professionele foto’s op het grote scherm en het beantwoorden van de vragen die Katelijne hen stelden, was het moment daar om de winnaar bekend te maken. Na een luid tromgeroffel werd Lunchlokaal de Drukker verkozen tot Starter van het Jaar 2021. Pim van Zwieten, de ondernemer achter Lunchlokaal De Drukker, is drie jaar geleden naast zijn drukkerij de lunchroom begonnen. Sinds de anderhalve meter maatregelen kan je daar nu zelfs gezellig tussen de nostalgische drukmachines ontbijten of lunchen.

In de categorie ZZP deden de finalisten: Laura van de Zwaard van Little Cactuz, Emmy Huis van diEMode en Jeroen Mäkel van Aan Marketing, deze avond mee. De award voor ZZP’er van het Jaar 2021 werd uitgereikt aan Little Cactuz. Laura maakt van biologische stoffen op een duurzame wijze baby- en kinderkleding. In 2019 heeft zij als starter het coachtraject ZAAI Aalsmeer gevolgd, niet beseffend dat zij 2 jaar later trots met een award in haar hand op het podium zou staan.

De bedrijven Deboprojects, DC Systems en Circular plastics streden in de categorie MKB Klein om de titel. De drie ondernemingen werden aan het publiek geïntroduceerd met een video die speciaal voor deze gelegenheid door de organisatie van de verkiezing was gemaakt en die het publiek een goed “kijkje achter de schermen” gaf. Vanuit deze drie finalisten werd DC Systems door de jury als de grote winnaar verkozen. Het bedrijf van Harry Stokman aan de Oosteinderweg die internationaal bekend is vanwege de innovaties omtrent de energietransitie.

Voordat er verder werd gegaan met de bekendmaking van de winnaar van MKB Groot, de innovatieprijs en de publieksprijs was het tijd voor een korte onderbreking, die gevuld werd met een opzwepende breakdance act met op het grote scherm op het podium gave graffiti beelden uit Aalsmeer.

De finalisten voor de categorie MKB Groot: Hortus Supplies International, Burgers Carrosserie en Bosman Van Zaal werden op het podium gevraagd. Burgers Carrosserie, het familiebedrijf die carrosserieën bouwt voor onder andere Jumbo en Action maar ook de Formule 1 en schaats- en wielerploegen, ontving het Flora beeldje, de award voor de winnaar in de categorie MKB Groot in handen. De vreugde was groot bij Ton Burgers, directeur van dit bijna 100-jarige bedrijf.

Innovatieprijs en publieksprijs

Dit jaar werden er naast de prijzen in de vier categorieën ook nog twee andere prijzen uitgereikt, de innovatieprijs en de publieksprijs. De innovatieprijs werd door de jury gegeven aan DC Systems.

De publieksprijs, waarvoor iedereen in de weken voorafgaand aan de verkiezing online kon stemmen, werd gewonnen door Lunchlokaal De Drukker. De avond werd afgesloten met een bijzondere “lichtgevende” slotact.

Wij willen alle deelnemers, finalisten, sponsoren, juryleden en gasten bedankt voor deze mooie avond.

De sponsors van Onderneming van het Jaar

OvhJ - Logo - Gemeente Aalsmeer
OvhJ - Logo - Rabobank
OvhJ - Logo - SYLT Support
OvhJ - Logo - Waterdrinker Aalsmeer
OvhJ - Logo - Parfum Flower Company
OvhJ - Logo - The Beach
OvhJ - Logo - KNAB Interieurbouw
OvhJ - Logo - Happy Island
OvhJ - Logo - Buro van Otterloo
OvhJ - Logo - Verbeek Advies
OvhJ - Logo - Nieuwe Meerbode
OvhJ - Logo - Jean Haasbroek Fotograaf
OvhJ - Logo - Meer Vastgoed
OvhJ - Logo - Into Business Amstelland
Flynth - Adviseurs en Accountants
De Meerse Accountants en Adviseurs
NOA - Partner - Koninklijke De Vries
OvhJ - Logo - Cor Millenaar Mercedes-Benz